Csatlakoztunk a Civil AIDS Fórumhoz

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="bal" wf_cache="1514510621" wf_entity_id="844" wf_entity_type="node"]

Szövetségünk is belépett a hazai HIV/AIDS területen működő civil szervezeteket összefogó Civil AIDS Fórum ernyőszervezetbe.

Szövetségünk alapvető célkitűzéseinek egyike az LMBT emberek egészségének fejlesztése. A HIV/AIDS fertőzés természetesen nem csak az LMBT embereket érinti, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a kiszűrt HIV-fertőzöttek döntő többsége ma Magyarországon a férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiak közül kerül ki. Ezért Szövetségünk fontos feladatának tekinti a hazai HIV-prevenciós tevékenységek megerősítését, a HIV-fertőzötteket érő stigmatizáció elleni fellépést és az elérhető legmagasabb szintű egészségügyi ellátás biztosítását. 

Magyarországon több civil szervezet és állami szerv is foglalkozik HIV-prevencióval, ugyanakkor e szervezetek közötti együttműködés nem elégséges: hiányzik a programok összehangolása, a közös fellépés. Ezért tartjuk kifejezetten fontosnak a HIV/AIDS területen működő civil szervezetek összefogását, és ezért csatlakoztunk az ezt célül kitűző ernyőszervezethez, a Civil AIDS Fórumhoz. 

A Civil AIDS Fórumról bővebb információk honlapjukon érhetőek el.