Együttműködés

A Szövetség a tevékenységeit a tagszervezetekkel és más szervezetekkel történő együttműködésben valósítja meg. A Szövetség létrehozásával egyik alapvető célunk az volt, hogy elősegítsük a magyarországi LMBT szervezetek közötti párbeszédet, megteremtsük a közös gondolkodás és a közös fellépés szervezeti kereteit. 

Tisztában vagyunk ugyanakkor vele, hogy a bejegyzett civil szervezetek nem fedik le a teljes magyar LMBT társadalmat, hasonlóan fontosak az informális kezdeményezések, helyi csoportok, az LMBT emberek számára szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások is. Törekszünk ezért jó kapcsolat kialakítására valamennyi érintettel, ennek szolgál szervezeti keretül az LMBT Fórum.

Szövetségesek nélkül ugyanakkor gyengék vagyunk, ezért fontosnak tartjuk, hogy együttműködjünk az LMBT közösséghez hasonlóan kirekesztett társadalmi csoportok szervezeteivel, az emberi jogi szervezetekkel, a szakszervezetekkel, valamint valamennyi olyan szakmai szervezettel, amely az LMBT emberekkel kapcsolatba kerülő szakembereket tömöríti.