Alkotmánybíróság

A vallás- és szólásszabadságot korlátozza, ezért alaptörvény-ellenes az azonos neműek közötti házasság és a nem házasságon alapuló család "propagálását" tiltó ásotthalmi rendeletet, ezért az Alkotmánybíróság megsemmisítette.

“Róla is szavazol” címmel kampányt indított a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezetek tömörítő ernyőszervezet, a Magyar LMBT Szövetség az október 2-i kvótanépszavazás kapcsán. A kampányban arra hívják fel a figyelmet, hogy a menekültek közül sokan szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatt kénytelenek elhagyni hazájukat.

Tíz magyar civil szervezet továbbra is elhibázottnak tartja a strasbourgi bírójelöltek jelölésének módját, ezért arra kéri az Európa Tanácsot: utasítsa el a magyar listát.

Sajtóközleményben állt ki 11 civil szervezet az azonos nemű párok örökbefogadása mellett azt követően, hogy egy pécsi leszbikus pár örökbefogadását ellehetetlenítették a hatóságok.

A magyar kormány által lebonyolított kiválasztási folyamat nem volt tisztességes, átlátható és konzisztens, ezért a magyar bírójelöltek listájának elutasítását kéri az illetékes bizottságtól 15 magyarországi civil szervezet.

Nem tisztességes, nem átlátható és nem konzisztens az a folyamat, amelyben a kormány eldöntötte, ki lesz Magyarország három strasbourgi bíró-jelöltje – derül ki civilszervezeteknek az igazságügyi miniszterhez küldött mai leveléből. A tiltakozók szerint még megelőzhető lenne, hogy a kormány blamálja magát és a jelölteket.