Hírek: Előbújás

A világ számos országában, így Magyarországon is minden év október 11-én ünnepeljük az előbújás napját. Idén is számos programon vehetsz részt e nap alkalmából

Több mint 100 ország 400 civil szervezete sürgeti arra az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát, hogy határozottabb lépésekkel folytassa az LMBT emberekért folytatott munkáját és fogadjon el egy második LMBT-jogokkal foglalkozó határozatot. A Magyar LMBT Szövetség és több tagszervezete is csatlakozott a nyilatkozathoz.

Az LMBT Szövetség is részt vett azon az IGLYO és az Európa Tanács által szervezett, Budapesten 2014. május 15-17. között megrendezett szemináriumon, amely a homofób és transzfób online gyűlöletbeszédre próbált hatékony válaszokat találni . A rendezvényt a Homofóbia és Transzfóbia Elleni Világnapon (IDAHOT) tartott akciónap zárta.

A Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő által 2012. április 10-én benyújtott törvényjavaslat és Alaptörvény-módosítás folytatja a már így is nagy port kavart Baráth Zsolt képviselő zsidózó felszólalását. Most a szexuális kisebbségeket taszítanák tömlöcökbe. A Magyar LMBT Szövetség sajnálja, hogy a 21. századi Magyarországon egyáltalán ilyen, az emberi jogokat és a demokratikus alapértékeket semmibevevő törvényjavaslat a Parlament elé kerülhet.

A Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Szövetség mély felháborodással értesült róla, hogy 2012. február 29-én a Szentpétervári Önkormányzat elfogadta az úgy nevezett „propagandaellenes” törvényt, amely büntetni rendeli „a szodómia, leszbianizmus, biszexualizmus, transzszexualizmus és pedofília terjesztését a kiskorúak körében”. Szövetségünk csatlakozik a budapesti Orosz Nagykövetség elé 2012. március 6-án 18:00 órára szervezett civil tüntetéshez.