Tagszervezeteink hírei

A Magyar LMBT Szövetség és a Szimpozion Egyesület a közös pályázati projektjében LMBT+ embereket, szüleiket és szövetségeseiket keres az alábbi feladatokra: országos rendezvényeken standolásokhoz önkénteseket és élőkönyveket, könyvtárost; Szimpozion Érzékenyítő Foglalkozásokhoz moderátorokat és élőkönyveket.
Ha az LMBT+ közösséghez kötődsz – érintettként, rokonként, vagy barátként –, és érdeklődsz iránta, ez a képzés neked szól! Itt olyan tudásra tehetsz szert, ami segít erősíteni identitásodat és fejleszti önismeretedet.

A Háttér Társaság több állami szervvel, köztük a rendőrséggel, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettessel és az Áldozatsegítő Központokkal működik együtt azért, hogy a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak nyújtott támogatásban ezentúl megjelenjen az áldozatközpontú és interszekcionális megközelítés is.  

Az Aszex Pride sajnos elmarad délután egy másik rendezvény miatt, amely ugyanabban az időpontban kerül megrendezésre. 2024 április 6., az az Aszexualitás Nemzetközi Napja.
Várunk mindenkit, aki rajta van az aszexuális spektrumon, és a szövetségeseinket is, akik szerint fontos az aszex láthatóság növelése.
FB esemény:

A kormány ismét úgy módosítaná a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendeletet, hogy az újabb támadást jelent a szexuális és nemi kisebbségek emberi jogai ellen. Ez ugyanaz a rendelet, amely alapján a „homoszexualitást, születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést és a nem megváltoztatását megjelenítő és népszerűsítő terméket” csak a többi terméktől elkülönítve, illetve lefóliázva lehet csak árusítani, és akkor is csak iskoláktól távol.

Bíróságfigyelő programunkba keresünk önkéntes monitorozókat! Ha úgy érzed, aktívan szeretnél tenni a családon belüli- és a nőket érintő erőszak ellen, akkor csatlakozz hozzánk és gyere el a képzésünkre!

A képzés időpontja: 2024. április 13. és 2024. április 20. (szombat) 13-17 óra

Helyszín: Budapest

Idén a 29. Budapest Pride Felvonuláson is szeretnénk nagy figyelmet fordítani arra, hogy a résztvevők megismerkedhessenek minél több és sokszínűbb LMBTQ szervezettel, informális csoportottal és az LMBTQ közösség mellett kiálló vagy a Budapest Pride manifesztójához egyéb módon kapcsolódó civillel, akik aktívan részt vesznek a magyarországi LMBTQ közösség életének szervezésében és érdekképviseletében.

Egy befogadó, sokszínű munkahelyen dolgozol, és erre nagyon büszke vagy? Meg szeretnéd mutatni LMBTQ munkatársaidnak, hogy a ti cégeteknél felvállalhatják önmagukat? Vagy éppen LMBTQ munkavállalóként ismertetnéd meg a kollégáidat azzal, hogy miről is szól a Pride?

Civil szervezetek, városi csoportok, társadalmi szerveződések: a mi célunk idén is az, hogy a lehető legtöbben képviseljék magukat a 29. Budapest Pride Felvonuláson!

Nem állunk meg: ha együtt mozdulunk, minden lépés közelebb visz az igazságosabb, egyenlőbb, nyitottabb társadalomhoz. Június 22-én is velünk tarthattok az úton – itt a 29. Budapest Pride útvonala. Gyertek!

Egyesületünk is részt vett az Európai Bizottság Megkülönböztetés-mentességgel Foglalkozó Magas Szintű Munkacsoportja LMBTIQ Alcsoportjának 2024 márciusi ülésén Brüsszelben.