Tagszervezeteink hírei

A 2019-es LIFT-díjat két olyan személy kapja, akik az elmúlt két évtizedben teret biztosítottak annak, hogy leszbikusok találkozhassanak és szórakozhassanak együtt, akkor, amikor nagyon nagy szükség volt (és van) arra, hogy legyen alternatív szórakozási lehetőség csak nőknek.

Szeretettel ajánljuk a 13. LIFT Fesztivál "idő és leszbikusság" témában meghirdetett pályázatának legjobb darabjait:

Gál Erika, Tálos Barbara és Ádám Orsolya versei, és bónuszként egy teljes monodráma a dán Abelone Koppeltől, Sulyok Viktória fordításában.

Jó olvasást!

Szereted a klasszikus meséket? Fontosnak tartod az emberi jogok védelmét? Akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd magad, ugyanis kezdő meseírókat keresünk „Meseország mindenkié” című projektünkhöz!

Az Európai Parlamentben a zöldek szolidaritási akciót szerveztek a Labrisz és az Auróra mellett, a Budaházy-féle szélsőjobb csoport által megtámadott Melegség és Megismerés program eseménye kapcsán. Köszönjük!

 

Monika Vana képviselő üzenete:

WORKSHOP-FELHÍVÁS / CALL FOR WORKSHOPS

Kedves Támogatóink!

A Labrisz Egyesület megszüntette az eddigi fő bankszámláját. Nagyon köszönjük az eddigi támogatásokat. Ha továbbra is szeretnétek támogatni a Labriszt, erre a bankszámlaszámra utaljatok:

Magnet Bank, 16200223-10043110

A költészetnap előestéjén a Labrisz és a bölcsészkari LGBTK csoport közös flashmobot szervezett, melynek során a körúti villamosmegállókat leszbikus témájú versekkel tettük attraktívabbá. Néhány várakozó utast is sikerült bevonni a versolvasásba.

A Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület válasza a Mi Hazánk Mozgalom által, az ún. „iskolai melegpropaganda” ellen benyújtott határozati javaslatra, amely a Melegség és Megismerés iskolai program ellehetetlenítését célozza.

Február 2-án indul a 7. LMBT Történeti Hónap, melynek teljes progranját itt (vagy füzet formában itt) találjátok.

A alábbiakban a hónap női programjait ajánljuk figyelmetekbe.

 

Lányok a páholyból: titkos női körök a felvilágosodás időszakából
Időpont: Február 8. péntek 17:45
Helyszín: Kecskemét. Pontosabban lásd a honlapon.
Szervező: Cifra-LMBTQ Közösség, Kecskemét