Tagszervezeteink hírei

Magyarországon elsőként önbecsülésnövelő csoportot indítunk olyan nők részére, akik azonos nemű párkapcsolatban tapasztaltak testi vagy lelki bántalmazást, és szeretnének megszabadulni annak romboló hatásától.

A csoport Budapesten, előreláthatólag szeptember végén indul, keddenként este 6-tól, de minden résztvevővel külön egyeztetünk az alkalmas időpontokról. Mivel a csoport személyes jelenlétre épül, a járványhelyzet fényében időközben is módosulhat az ütemezés.

Olyan nők jelentkezését várjuk, akik nincsenek már együtt a bántalmazó partnerrel.

Kedves Alkotónők!

2020-ban Takács Zsuzsa versével ünnepeltük a költészet napját, a Labrisz karanténban lévő tagjainak előadásában:

A járványhelyzet ellenére is szakított időt a kormány arra, hogy új jogszabállyal alapvető jogaiktól fosszák meg a transznemű magyar állampolgárokat: mostantól az anyakönyvi nyilvántartás kizárólag a születési nemet tartalmazná, így a személyazonosító okmányokban sem lehetne azt megváltoztatni. A törvénytervezet sérti az önazonossághoz való jogot, és erősíti a transznemű emberekkel szembeni diszkrimináció különböző formáit.

Kedves követőink, látogatóink!
A járványhelyzetre való tekintettel programjainkat a következő időszakban felfüggesztjük, elkerülendő a fertőződés veszélyét. Addig is online kövessetek minket, lehetőleg maradjatok otthon, és vigyázzatok magatokra és egymásra! Remélhetőleg hamarosan személyesen is találkozhatunk.

1.    A Labrisz Farsang megnevezése: Farsang.

2.    A Farsang területére karszalag vásárlása ellenében lehet bejönni. A karszalag másra át nem ruházható.

3.    A Farsang látogatói a belépéssel automatikusan elfogadják a Farsang Házirendjét és magukra nézve kötelezőnek tartják.

A 2019-es LIFT-díjat két olyan személy kapja, akik az elmúlt két évtizedben teret biztosítottak annak, hogy leszbikusok találkozhassanak és szórakozhassanak együtt, akkor, amikor nagyon nagy szükség volt (és van) arra, hogy legyen alternatív szórakozási lehetőség csak nőknek.

Szeretettel ajánljuk a 13. LIFT Fesztivál "idő és leszbikusság" témában meghirdetett pályázatának legjobb darabjait:

Gál Erika, Tálos Barbara és Ádám Orsolya versei, és bónuszként egy teljes monodráma a dán Abelone Koppeltől, Sulyok Viktória fordításában.

Jó olvasást!