Tagszervezeteink hírei

kommunikációs munkatárs
feladatkör betöltésére

Feladatkör:

Kapcsolattartás a sajtóval, sajtóanyagok, cikkek írása; a szervezet honlapjának és közösségi média oldalának frissítése; szervezeti hírlevelek összeállítása; kreatív anyagok elkészítése; közreműködés adománygyűjtési kampányok lebonyolításában, kapcsolattartás az adományozókkal; nyilvános események szervezése; projektek kommunikációs feladatainak ellátása.

Időtartam: 2020. január 20. – 2021. december 31.

Foglalkoztatás jellege: részmunkaidős (napi 6 óra)

A Háttér Társaság kampánya arra hívja fel a figyelmet, hogy több száz magyar azonos nemű pár teremt szerető otthont gyermekeinek. Az egyik a Nyugati téren lévő plakátot ma reggelre vörös festékkel kenték le.

“A szivárványcsaládokat bemutató új kampányunkkal kapcsolatban számtalan támogató hozzászólást, emailt és üzenetet kaptunk. Mégis vannak, akiknek még karácsonykor is szúrja a szemét mások boldogsága” - mondta el Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője. “A plakátrongálás kapcsán feljelentést teszünk, és kérjük a plakát cseréjét” - tette hozzá.

Karácsonyhoz közeledve, összeállítottunk egy válogatást 2019 legjobb, magyar nyelven megjelent LMBT könyveiből. A felsorolás persze szubjektív, de szerintünk mindenki találhat rajta számára érdekes irodalmi művet magyar vagy külföldi szerzőtől, a végén pedig néhány nemrég megjelent tényirodalmi kötetet is ajánlunk. Jó tallózást, és reméljük, ötleteket is nyertek a karácsonyi ajándékozáshoz!

Világirodalom

Andrew Sean Greer: Arthur Less

Álomgyár, Budapest, 2019

Karácsonyhoz közeledve, összeállítottunk egy válogatást 2019 legjobb, magyar nyelven megjelent LMBTQI könyveiből. A felsorolás persze szubjektív, de szerintünk mindenki találhat rajta számára érdekes irodalmi művet magyar vagy külföldi szerzőtől, a végén pedig néhány nemrég megjelent tényirodalmi kötetet is ajánlunk. Jó tallózást, és reméljük, ötleteket is nyertek a karácsonyi ajándékozáshoz!

Világirodalom

Andrew Sean Greer: Arthur Less

Álomgyár, Budapest, 2019

A közbeszédben egyre gyakrabban fordulnak elő nemcsak homofób, hanem kifejezetten szivárványcsalád-ellenes megnyilvánulások is, miközben már a három évvel ezelőtti adatok szerint is több száz azonos nemű pár nevel gyereket Magyarországon. A Háttér Társaság tudatosságnövelő és érzékenyítő kampányt indít a témában, melynek részeként plakátokat is kihelyeznek a főváros számos pontján.

A HIV-fertőzés 50 felett című kiadvány HIV-vel élőknek és koruktól függetlenül azoknak szól, akik 10 évnél régebben élnek HIV-vel, és szednek gyógyszert. Az eddigi orvosi tapasztalatok és vizsgálatok alapján érdemes jobban oda - figyelni néhány tényezőre, betegségre, állapotra az egészséged megőrzése érdekében. Kisebb változtatásokkal, odafigyeléssel számos későbbi baj és betegségek megelőzhetőek.

A szerző Bereczky Tamás szociálpszichológus, HIV aktivista interjú naponta megjelenő videó sorozatban mutatja be a kiadványban szereplő témákat.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet
pénzügyi munkatárs
feladatkör betöltésére

Feladatkör:

Bejövő számlák ellenőrzése, nyilvántartása. Banki utalások előkészítése, házipénztár kezelése. Beszállítói szerződések ellenőrzése. Kapcsolattartás a beszállítókkal. Kiküldetési rendelvények, költségelszámolások elkészítése. Tagdíjak nyilvántartása és beszedése. Adományok nyilvántartása, igazolások kiállítása. Pénzügyi kimutatások, jelentések elkészítése. Kapcsolattartás az egyesület vezetésével, a projektvezetőkkel, az irodavezetővel és a könyvelővel.

Az idei évben több programmal készülünk az AIDS világnapjára, mint valaha. Pénteken, szombaton és vasárnap is várunk beszélgetésekre, flashmobra és közösségi találkozóra. Szombaton publikáljuk az 50 év Sőt, december 4-én a legfrissebb kutatásunkat is bemutatjuk!

"Az olvasás (...) csendes módja annak, ahogyan valamit újra szóhoz engedünk jutni." (Gadamer)

Jövő januárban 7 alkalmas, ingyenes irodalomterápiás csoportot indítunk Budapesten. Szeretettel várunk minden olyan felnőttet, aki szívesen mélyítené el önismeretét, dolgozna társas kapcsolatain és kommunikációján egy elfogadó, biztonságos légkörű, zárt csoportban, kortárs irodalmi művek segítségével.

Közösség tagja elleni erőszak bűntettének elkövetésében bűnösnek találta és elsőfokon két-két év próbára bocsátotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azokat a homofób támadókat, akik 2013. augusztus 14-én éjszaka fenyegetően léptek fel egy dohánybolt előtt csókolózó férfiakkal szemben.