Tagszervezeteink hírei

Jelentkezz és juss be Magyarország legmenőbb LMBTQ konferenciájára, a Budapest Pride Szabadegyetemre, és legyél te is aktív tagja az LMBTQ közösségnek!

Ezekről a témákról biztosan szó lesz:

Nagyon köszönjük nektek a támogatást! 2020-ben 1,8 millió forintot ajánlottatok fel, ezzel segítitek munkánkat, hogy együtt egy sokszínű világot teremtsünk. Nagyon köszönjük annak a 344 támogatónak, akik megtették ezt, így 1,5-szer annyian támogattatok minket mint 2019-ben! Ez nagy lehetőség nekünk ebben a nehéz időszakban. Ne felejtsetek el 2021-ben sem minket, szóljatok barátaitoknak is.

Adószámunk: 18174803-1-42

Az elmúlt pár napban több helyen is megjelent Budapest utcáin az alábbi plakát, amire a mi logónkat is rátették az engedélyünk nélkül, azt a hatást keltve, mintha mi készítettük volna.

❌ A plakátokhoz sem tartalomban, sem vizuálisan NINCS közünk és nem tudjuk, ki csinálta őket.

2020. augusztus 17-én 39 nagykövetség és kulturális intézet fejezte ki egyértelmű kiállását az LMBTI közösség és a Budapest Pride Fesztivál mellett.

Aláírók:

"Vedd vissza a jövőd!" - szól az idei, 25. Budapest Pride Fesztivál szlogenje, amivel azokat a társadalomban lévő problémákat igyekszünk körbejárni, amik sokakban mindennapi szorongást keltenek, és az alapvető boldogulásukat akadályozzák. Hiszünk abban, hogy a szorongásra a legjobb megoldás a közösségi cselekvés, és hogy ezekre a rendszerszintű problémákra reagálva közösen kell fellépnünk és képviselnünk az érdekeinket.

Sajnos a vírushelyzet miatt idén nem tudjuk megtartani az eredeti tervek szerint az idei Budapest Pride Felvonulást. De ne csüggedjetek, mert a Budapest Pride Fesztivál változatos eseményeit megtartjuk, illetve te is becsatlakozhattok augusztus 22-én - a Felvonulás eredeti napján - az Online Pride-ba!

Mi az az Online Pride?

A Házirend hatálya

Az alábbi Házirend a Budapest Pride Fesztivál összes rendezvényére és a Budapest Pride által szervezett prorgamjára érvényes.

Minden olyan rendezvény a Budapest Pride által szervezett rendezvénynek minősül, amelyet részben vagy teljesen a Budapest Pride szervez, társszervezőként, vagy támogató rendezőként vesz részt annak megvalósításában.

A Házirendet mindig rendezvény helyszínének házirendjével összhangban kell alkalmazni (ide értve például a zajkorlátozást, résztvevők életkorára vonatkozó korlátozást, stb.).

Szolidaritási tüntetést szervez augusztus 11-ére (keddre) 17 órától a Budapest Pride és az Amnesty International Magyarország a lengyel LMBTQ akvitistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen. Csatlakozz az eseményhez: https://www.facebook.com/events/4574177062600124

Büszke vagy a településre, ahol élsz? Van egy kedvenc helyed, amit megmutatnál másoknak is? Mindig is szerettél volna egy szivárványos szelfit lőni a főtéren? Ha szeretnél részese lenni egy olyan kampánynak, melyben bemutatjuk, hogy országszerte mindenhol élnek LMBTQ emberek és közösségek? Akkor mutatjuk, mi a teendő!:

Készíts fotót szivárványos zászlóval vagy más számodra fontos LMBTQ jelképpel a településed egyik nevezetessége előtt! Fontos, hogy derüljön ki a képről, hol készült!

Öt eseményt szervezünk a Budapest Pride Fesztivál hetére, amiken a közösen építendő jövőnkről fogunk beszélgetni. “Vedd vissza a jövőd!” - szól az idei fesztiválunk szlogenje, amin egy héten keresztül, augusztus 14-23. között várunk titeket programokkal. Harminchét programunk lesz egy hét alatt, ebből ötöt, a Pride Academy sorozatot mi szervezünk, az eredetileg a Felvonulásnak fenntartott napon pedig alternatív eseményekkel várunk majd titeket.