Tagszervezeteink hírei

LMBTQ ember vagy? Van valamilyen kedves, vicces, elgondolkodtató vagy akár szomorú Valentin-napi történeted? Szeretnéd a történeted megosztani másokkal? Akár képregény formájában is?

Küldd be programodat a Budapest Pride LMBTQ Fesztiválra, mely ismét egy teljes hónapig, 2020. 06. 05-től 2020. 07. 05.-ig tart Budapesten, és az ország számos pontján egyaránt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan biztosak vagyunk abban, hogy idén is egy sokszínű és összekovácsoló Fesztivált fogunk tudni létrehozni, az eddiginél is több, még ambiciózusabb programmal. Célunk továbbra is az, hogy erősítsük és löketet adjunk a Fesztivál alulról szerveződő, közösségépítő, és közösségformáló erejének.

Idén már huszonötödjére rendezik meg a Budapest Pride Fesztivált. A jubileumot ünneplő fesztivál fénypontja, a felvonulás 2020. július 4-én, az egy hónapos fesztivált követően a szabadság és az egyenlőség jegyében borítja majd szivárványba Budapest utcáit.

Csatlakozom a facebook eseményhez!

Megveszem a jegyemet!

Töltsük meg idén is a Budapest Parkot! Három helyszínen (Dzsungel, Nagy tánctér, Retro) változatos zenei stílusokkal, revü és show elemekkel, hazánk legmenőbb előadó művészeivel, Dj-kkel vár a Rainbow Party!

Fellépők:

A Budapest Pride Szolidaritási Alapot 2017-ben hozta létre a Szivárvány Misszió Alapítvány azzal a céllal, hogy Budapesten kívüli városokban segítse leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) aktivisták, szervezetek közösségépítő programjainak megvalósulását.

2020-ban az Alap a Április 1. és július 12. között Budapesten kívül létrejövő programokra ad támogatást. A teljes kiosztható összeg 600.000 forint.

2020-ban az alap az április 1. és július 12. között Budapesten kívül létrejövő programokra ad támogatást. A teljes kiosztható összeg 600.000 forint. A pályázaton részt vehet minden olyan szervezet és magánszemély, aki Budapesten kívüli városban szeretne programot szervezni.

Hogyan szavazták meg az egyenlő házasságot egy olyan országban, ahol a lakosság majdnem nyolcvan százaléka katolikus? Egy sikeres civil mozgalom története.

2015-ben Írország népszavazást tartott; a kérdés pedig az volt, hogy engedélyezzék-e az azonos neműek házasságát. A válasz pedig: az ír lakosság támogatja azt, hogy ne legyen megkülönböztetés a heteroszexuális és az LMBTQ párok között. Hogyan kampányoltak az ír jogegyenlőségért küzdő szervezetek?

Gyere el 2020. január 18-án és támogasd te is a Budapest Pride-ot!

Célunk, hogy idén még erősebb összefogással lendüljünk neki a Pride hónapnak, ezért egy “felező” támogatói bulira hívunk titeket. Meglepetés vendéggel és 3 DJ-vel várunk az Anker’tben, ahol az idei felvonulás időpontját és a részletes programjainkat is megosztjuk veletek.

Adományjegy: 1500 HUF, amit kizárólag a helyszínen szerezhetsz be és megvásárlásával a Pride éves munkáját támogatod.

Várunk január 18-án 22:00 órától az Anker’tben!

Gyere el 2020. január 18-án és támogasd te is a Budapest Pride-ot!

Várunk január 18-án 22:00 órától az Anker’tben!

A józsefvárosi rendőrkapitány részben helyt adott LMBTQ-szervezetek panaszának. Molnár Gábor alezredes elismerte, hogy beosztottjai hibát követtek el, amikor nem ismerték fel, hogy Budaházy György és tucatnyi társa jogosulatlanul akadályozott meg egy zártkörű rendezvényt. A rendőrség azt viszont már elutasította, hogy késedelmesen értek ki és nem haladéktalanul intézkedtek a homofób bajkeverőkkel szemben.