Tagszervezeteink hírei

Ha járművet szeretnél indítani a felvonuláson, akkor jelentkezz az alábbi űrlapon.

Feltételek:

Civil szervezeteknek, csoportoknak - 0 Ft

Cégeknek, vállalatoknak és magánszemélyeknek, melyek LMBTQ kötődésűek - 100.000 Ft

Cégeknek, vállalatoknak és magánszemélyeknek, melyek nem LMBTQ kötődésűek - 200.000 Ft

Ez az összeg nem tartalmazza a jármű bérlését, díszítését és egyéb költségeit. Az összeget a felvonulással járó költségeinkre fordítjuk.

A Budapest Pride Felvonulás mérete az elmúlt években megnégyszereződött. Segíts, hogy tudjunk járművet indítani, színpadot állítani és a biztosítást megoldani, hogy ezzel még szabadabb legyen a Budapest Pride! Így nyerhetnek értelmet az erőfeszítéseink, az egész éves előkészület és 300 önkéntes munkája. Támogasd a felvonulást ezen a linken

Tudtad, hogy május 17-én van a Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap? Sokan úgy gondolják, hogy nem is olyan rossz a helyzet Magyarországon. De az LMBTQ embereknek minden nap jut bőven a homofóbiából és a transzfóbiából, abban a pillanatban, hogy kilépnek a lakásuk ajtaján. Éppen ezért is kell egy olyan nap az évben, amikor biztosan beszélünk a minket érő elutasításról, gyűlöletről, bántalmazásról.

Nyolc év alatt közel másfélszeresére nőtt azoknak a száma Magyarországon, akik kifejezetten támogatják az azonos nemű párok örökbefogadását - derül ki abból a reprezentatív közvélemény-kutatásból, amelyet május 17-e, a Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Elleni Világnap alkalmából tett közzé a Háttér Társaság.

Ez év márciusától május elejéig egyesületünk az Európai Bizottság megbízásából a közösségi médiában megjelenő gyűlöletbeszédet monitorozó projekten dolgozott. A meghirdetett monitorozó munkára 30 önkéntes jelentkezett.

Szerinted ki az a személy Magyarországon, aki a legtöbbet tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális emberekért, valamint az LMBTQI közösségért?

Idén is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását. Nevezz meg olyan személyt, aki szerinted érdemes a díjra! Jelölési határidő: 2017. május 22.

Új helyszín, változatlan cél!

Magyarország legnagyobb és legrégibb LMBTQI szervezeteként számos okunk van ünnepelni az elmúlt két évtizedet! Nem csak a nosztalgiáé lesz a főszerep, a jövőbeli terveinket is szeretnénk megosztani veletek, és persze a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk!

Gyertek, és koccintsunk a Háttérre!

Rövid beszédek és videos múltidézés után zene 23 óráig, amikor a VIBE csapata folytatja az estét queer bulival!

Hogyan támogathatsz minket?

Gyere csapattal az idei felvonulásra! A 22. Budapest Pride Felvonuláson szeretnénk újra lehetőséget biztosítani különböző társadalmi csoportok, szerveződések, foglalkozások, városok, stb. nagyobb láthatóságának, hogy másoknak is erőt adjunk ahhoz, hogy hasonlóan cselekedjenek, ezzel hangsúlyozva a felvonulás demonstráló erejét.

BÍRÓSÁG: A MAGYAR ÁLLAMNAK IS EL KELL ISMERNIE A KÜLFÖLDI MELEGHÁZASSÁGOKAT BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLATKÉNT