Tagszervezeteink hírei

A gyűlölet-bűncselekmények elleni küzdelem területén dolgozó aktivisták részvételével tartott workshopot Varsóban az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája (ODIHR). A téma: a koalícióépítés jelentősége a gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépés terén.

Megjelent az BNO 11. kiadása.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a mai napon bejelentette, hogy elkészült a Betegségek Nemzetközi Osztályozásának 11. online kiadása. A BNO-11 elérhető ezen a linken.
Folytatás a Transvanilla oldalán...

Mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet valósít meg, hogy a magyar jog nem biztosítja a letelepedett külföldi állampolgárok nemének jogi elismerését és a kapcsolódó névváltoztatást. Az iráni transz férfi képviseletét a Háttér Társaság jogsegélyszolgálata biztosította.

Tizenkét napos színházi fesztivállá gyúrtuk össze a kedvenc LMBTQ-témájú színházi előadásainkat és társulatainkat! A Budapest Pride Színházi Fesztiválon híres és kevésbé ismert, hazai és határon túli előadásokat is láthatunk, melyek a színház eltérő eszközeivel és formavilágával tárgyalnak társadalmunkat érintő és azt gyakran megosztó kérdéseket.

1. Living Dolls Band: Mitakaratükör

Egyesületünk munkatársa mutatta be a Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport tevékenységét az az Európai Unió rasszizmus, idegengyűlölet és az intolerancia egyéb formái elleni küzdelemmel foglalkozó magas szintű munkacsoportja ülésén Brüsszelben.

Bármi is történjen, mindent megteszünk, hogy a felvonuláshoz bárhol csatlakozhasson, aki egyetért annak céljaival. Agresszív radikálisok nem kényszeríthetnek olyan biztosítási módszereket a rendőrségre, amik

Sziasztok! Horváth Noé vagyok, transz.

Nagy örömmel vállaltam ezt a felkérést, jólesett, hogy rám gondoltatok. Úgyhogy, le is ültem, úgy egy hónappal ezelőtt a géphez, hogy megírom ezt a kis megnyitó szöveget. Aztán, csak ültem, néztem a képernyőt, és nem tudtam leírni semmit. Na, majd néhány nap múlva újra nekiveselkedek, gondoltam. Aztán, legközelebb megintcsak ez történt. Ez a nap ünnep, én pedig alapjában mindig is bizakodó ember voltam, hát akkor miért nem sikerül kipréselnem magamból valamit, amitől az, aki hallja, vidámabban ünnepelhet?

Az idén egy hónaposra bővült Budapest Pride Fesztivál során egyesületünk is számos programot szervez. Gyere el workshopjainkra, előadásainkra, és vonulj velünk a július 7-i Budapest Pride Felvonuláson!

Programjaink:

2018. június 8. - 23. Budapest Pride Hivatalos Megnyitó - A Háttér-díj átadása

2018. június 9. - Jobban hasonlítunk, mint különbözünk! - Családi nap elfogadásról

Tudjátok mi volt a legrosszabb az egészben? Az állandó szorongás. Hogy ott ülök Alexandrával, a legjobb barátommal a szobájában és arra gondolok, hogy majd most végre elmondom...15 évesek voltuk, talán az első sörünket ittuk, mielőtt elmentünk volna egy házibuliba és én azt reméltem, hogy talán majd a sörtől eléggé ellazulok vagy berúgok és egyszer csak kijön belőlem, hogy “meleg vagyok”. De nem jött. Csak a szorongás maradt. A szorongás és a remény, hogy a következő héten majd elég bátor leszek, majd jobban alakulnak a dolgok és el fogom tudni mondani.