Tagszervezeteink hírei

Hogy biztos bejuss a bulikra, vásárolj on-line belépőt a tixa.hu oldalon. Legjobban akkor jársz, ha a kombinált jegyet választod: 3000 HUF

Helyszín: Tesla (Kazinczy u. 21.)

Nyitóbuli elővétel: 1500HUF

Nyitóbuli helyszínen: 2000HUF

Kétszeri halasztás után június 13-án az Országgyűlés elfogadta a „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvényt. A Civilizáció kampányban együttműködő civil szervezetek sokasága fenntartja: ez a törvény felesleges, megbélyegző és káros.

A magas költségekkel járó rendőri készültség túl nagy ára annak, hogy agresszív radikálisoknak szabadidős programot biztosítson. Az elmúlt évek felvonulásai bebizonyították: a Budapest Pride-ot a rendőrség szakszerű fellépése és a nagyszámú menetkísérő aktivista munkája hatékonyan tudja biztosítani, folyamatos és teljes kordonos útlezárás nélkül is.

A Háttér Társaság 2017 nyarán kutatást folytat az LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatairól. Önkéntesként te is bekapcsolódhatsz a munkába.

Magyarországon sosem készült még olyan nagymintás kutatás, amely az LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatait tárja fel. Bár 2010-es LMBT Kutatásunk során tettünk fel kérdéseket az iskolai tapasztalatokra vonatkozóan, a kérdőívet bármilyen életkorú emberek kitölthették, így sokan évekkel, évtizedekkel ezelőtti iskolai tapasztalataikról számoltak be.

Ha járművet szeretnél indítani a felvonuláson, akkor olvasd el az alábbiakat, mert az eddigi feltételek és paraméterek idén változnak. Ezután jelentkezz a belinkelt űrlapon, minden további információt (behajtási engedélyről, érkezésről, biztonsági előírásokról) a jelentkezés lezárulta után e-mailben fogunk küldeni.

Feltételek:

Civil szervezeteknek, csoportoknak - 0 Ft

Cégeknek, vállalatoknak és magánszemélyeknek, melyek LMBTQ kötődésűek - 100.000 Ft

Cégeknek, vállalatoknak és magánszemélyeknek, melyek nem LMBTQ kötődésűek - 200.000 Ft

A Budapest Pride Felvonulás mérete az elmúlt években megnégyszereződött. Segíts, hogy tudjunk járművet indítani, színpadot állítani és a biztosítást megoldani, hogy ezzel még szabadabb legyen a Budapest Pride! Így nyerhetnek értelmet az erőfeszítéseink, az egész éves előkészület és 300 önkéntes munkája. Támogasd a felvonulást ezen a linken

Tudtad, hogy május 17-én van a Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap? Sokan úgy gondolják, hogy nem is olyan rossz a helyzet Magyarországon. De az LMBTQ embereknek minden nap jut bőven a homofóbiából és a transzfóbiából, abban a pillanatban, hogy kilépnek a lakásuk ajtaján. Éppen ezért is kell egy olyan nap az évben, amikor biztosan beszélünk a minket érő elutasításról, gyűlöletről, bántalmazásról.

Nyolc év alatt közel másfélszeresére nőtt azoknak a száma Magyarországon, akik kifejezetten támogatják az azonos nemű párok örökbefogadását - derül ki abból a reprezentatív közvélemény-kutatásból, amelyet május 17-e, a Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Elleni Világnap alkalmából tett közzé a Háttér Társaság.

Ez év márciusától május elejéig egyesületünk az Európai Bizottság megbízásából a közösségi médiában megjelenő gyűlöletbeszédet monitorozó projekten dolgozott. A meghirdetett monitorozó munkára 30 önkéntes jelentkezett.

Szerinted ki az a személy Magyarországon, aki a legtöbbet tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális emberekért, valamint az LMBTQI közösségért?

Idén is meghirdetjük a Háttér-díj jelölési felhívását. Nevezz meg olyan személyt, aki szerinted érdemes a díjra! Jelölési határidő: 2017. május 22.