Tagszervezeteink hírei

A Melegség és megismerés program önkéntesképzést tartott 2017 áprilisában Szegeden, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület trénereivel.
Ez volt az második nem Budapesten tartott tréningünk, 2016 -ban Pécsett volt az első.

Sokan azt mondják, manapság elfogadottabb a homoszexualitás, ennek ellenére egyre erősödő trend, hogy a nehéz küzdelmek árán kivívott leszbikus tereket elveszítjük. San Franciscónak, a világ egyik legjelentősebb LMBT közösségéről ismert városának nincs egyetlen leszbikus szórakozóhelye sem, és New York leszbikus helyei is erőteljesen megfogyatkoztak.

Az Igazságügyi Minisztérium mára meghívott néhány civil szervezetet az elnevezése szerint a „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvény egyeztetésére. A gesztus komolytalanságát jelzi, hogy a minden szempontból elfogadhatatlan törvényjavaslat parlamenti vitája egy nappal a minisztériumi tárgyalás előtt megkezdődött. A meghívott civil szervezetek álláspontja a találkozó után is változatlan: nem tartják vitaalapnak, így elutasítják a törvényjavaslatot.

Ha rendszerváltást akartok, nemcsak kormányváltást, ahhoz kellenek a nők is. Mi nőként nem fogjuk támogatni, hogy létrejöjjön egy olyan új politikai nemzedék, amely megint az asztal alá söpri a nőügyeket és szexistán viselkedik.

Ne akarjatok nők nélkül forradalmat csinálni!

Nyílt levél

A Budapest Pride Fesztiválon minden évben izgalmas és kihagyhatatlan külső szervezésű programok vesznek részt. Ezek megszervezésére idén is lehetőség nyílik felhívásunk keretein belül. Jelentkezz április 30-ig!

Az idei évtől átalakul a külső szervezésű programok sorsa: az alábbiakban összefoglaljuk neked a legfontosabb tudnivalókat!

A programokat az alábbi űrlapon tudod leadni: https://goo.gl/forms/ulc1D7BjpsZ7exXA3

A Háttér Társaság pályázatot hirdet irodavezetői feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

Általános irodai és adminisztrációs feladatok ellátása; jegyzőkönyvek, emlékeztetők vezetése; postai és elektronikus küldemények kezelése; iratok iktatása; beszerzések bonyolítása; rendezvények szervezése; önkéntesek szervezése és nyilvántartása; kapcsolattartás társszervezetekkel; projektmunka támogatása.

Időtartam: 2017. május 1. – 2018. október 31.

Foglalkoztatás jellege: napi 4 óra

Pályázati feltételek:

2017. június 30-án, pénteken este hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a tíznapos Budapest Pride Fesztivál. A változatos kulturális és közösségépítő programokat kínáló hét és tetőpontja, a Budapest Pride Felvonulás 2017. július 8-án, szombat délután a szabadságról szól majd - aminél nem fogjuk kevesebbel beérni.

Több mint 1200 LMBTQI ember részvételével folytatott kutatást a Háttér Társaság, amelynek célja a gyermekvállalással kapcsolatos attitűdök és a már ma is gyermeket nevelő LMBTQI emberek tapasztalatainak feltárása volt.

Az LMBT Egészségtudatosság Hetét 2003-ban rendezték meg először Amerikában. Célja, hogy a közösség tagjai, támogatói, az egészségügyi szolgáltatók közösen felhívják a figyelmet az LMBT emberek és az egész közösség problémáira, valamint az egészségügyben tapasztalható egyenlőtlenségekre. Egész évben elengedhetetlen, hogy az érintettek, a szolgáltatók és a döntéshozók közösen gondolkodjanak a lehetséges megoldásokról, és ezen a héten az egész közösséget erre buzdítjuk.

Támogass minket adód 1%-ával!

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így idén is nagy szeretettel fogadjuk az adó 1%-os felajánlásodat.

Adószámunk: 18174803-1-41

Az alábbi prezentációban ügyfélkapus és papír alapú instrukcióinkat is megtalálod.