Tagszervezeteink hírei

Sziasztok!

Én Csikós Ádám vagyok. Most, hogy itt állok, ugyanazt érzem, amit tavaly:

„fájdalmas számomra szembesülni azzal, hogy embereket meggyilkoltak azért, mert transzneműek”

és ismét azt kívánom, amit tavaly:

„bárcsak ne kellene senkinek meghalnia mások miatt”

Arról fogok beszélni, hogy miért tartom fontosnak azt, hogy Magyarországon is megemlékezzünk a transznemű és a gender-nonkonform áldozatokról.

Kezdetnek a Büntetőjogi Szemle 2017/1-es számából szeretnék idézni:

Sziasztok!

Horváth Noé vagyok, és azt hiszem az egyik legszerencsésebb ember a világon. Én legalábbis így szoktam magamra tekinteni. Megvan mindenem az életben, amire szükségem van és, ami ahhoz a nagybetűs Boldogsághoz kell. Van egy klassz munkahelyem, imádom a szakmám, van rengeteg barátom, egy csodálatos párkapcsolatom, és támogató családom, van hol laknom és az anyagi helyzetem is stabil.

Miért vagyok ma mégis itt?

Sziasztok!

Gyarmati Dániel vagyok, és a mai napról szeretnék beszélni.

325 áldozat.

Szám szerint 325 nevet számolhatunk meg a felírtak között. Ez 30-cal több, mint a tavalyi. Az elmúlt 10 évben pedig összesen több, mint 2600 személy neve került a listákra, ebből 123 történt Európában. 123-ból 62%-uk volt szexmunkás, és minden harmadik személy bevándorló.

November 20-án a Transvanilla Transznemű Egyesület és a Budapest Pride mindenkit vár a Nyugati téren az óránál (transz zászlóval) a Transznemű Emlékezés Napja alkalmából, hogy megemlékezzünk gyilkosság áldozatává vált transznemű emberekről.

2017.11.15-én, 17.00-18.30 között interjút adtunk  az FM 98.00-n, az elmúlt 15 év eredményeiről, 2018-19-es terveinkről! A Szimpozion két vezetőségi tagja, Modolo Ákos és Virág Zsolt voltak vendégei a Szappanopera helyett  című adásnak.
Hallgasd meg!    Az ikonok sorában a jobbszélső zöld háromszög a letöltés, le is kezdi játszani...

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!

A Szimpozion két vezetőségi tagja, Modolo Ákos és Virág Zsolt lesznek ma vendégei a Szappanopera helyett  című adásnak 17.00-18.30 között.
 Minket hallgathatsz az FM 98.00-n, az elmúlt 15 év eredményeiről beszélünk illetve a 2018-19-es terveinkről!

A közösségi média egy nyitott
 és kapcsolatokkal átszőtt világot teremt, amely lehetővé teszi, hogy az emberek megosszák életük legfontosabb eseményeit családjukkal, barátaikkal és közösségeikkel. A Facebook
az amerikai National Network
to End Domestic Violence (Nemzeti Hálózat a Családon Belüli Erőszak Ellen, NNEDV) szervezettel közösen ötletekkel, jótanácsokkal szeretné hozzásegíteni a felhasználókat egy biztonságosabb, a személyes adataikat fokozottan védelmező közösségi média tevékenységhez.

A nagyszámú közönség előtt zajló eseményt két bemutatkozás nyitotta meg.

Ünnepeld velünk az Előbújás Napját!

1. Oszd meg velünk a történetedet!