Tagszervezeteink hírei

Nagyon köszönjük, hogy idén még többen, összesen 187-en ajánlottátok fel adótok 1%-át, összesen 965 952 Ft-ot, a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítványnak. Jövő májusban is gondoljatok ránk és kérjetek másokat is erre, hogy tovább növekedjünk!

Idén minden eddiginél többen ajánlották fel adójuk 1%-át a magyarországi LMBTQ szervezeteknek, ennek segítségével a 2011-es 1,6 millióról 3,6 millió forintra nőtt a tevékenységünkre fordítható bevétel összesen.

"Nem egy filmfesztivál melegeknek, hanem egy meleg filmfesztivál mindenkinek!"
Szeptember 14–17. között újra Humen Film Festival a Művész moziban. Idén is olyan LMBTQ témájú filmek kerülnek vetítésre, amelyeket a hazai nagyközönség még nem láthatott a mozivásznon.

Köszönjük, hogy 2017-ben kiálltatok velünk a szabadságért!

A 22. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás a szabadságról szólt. Együtt megmutattuk, hogy nem félünk, és képesek vagyunk tenni egy elfogadó és sokszínű társadalomért. Történelmi jelentőségű siker, hogy a hermetikus területlezárást 9 év után végre megakadályoztuk, és elindultunk azon az úton, ami az egyenlőség felé vezet. Köszönjük, hogy velünk tartottatok és reményeink szerint tartotok majd ezután is.

A Civil Faluban leszünk a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2017. augusztus 12-én, szombaton 14.00-20.00-ig. Találkozhattok a Meleg szemmel stábjával is! ;-)

A Háttér Társaság első alkalommal végzi Országos Iskolai Környezet Kutatását, amelynek célja, hogy megismerjük a 13-20 éves LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatait.
Kattints, és töltsd ki a kérdőívet, kíváncsiak vagyunk rád!

kjhgfdsdfghjkl

Az idei Budapest Pride felvonulással bebizonyítottuk, hogy a szabadság és a biztonság nem zárja ki egymást! Együtt megmutattuk, hogy képesek vagyunk tenni a szabadságunkért, akkor is, ha sokan nem hisznek már abban, hogy érdemes megpróbálni. Reméljük, hogy ezzel a demonstrációval nem csak az LMBTQ közösségnek adtunk erőt az egyenlőségért és önazonosságért folytatott küzdelemben, hanem azoknak is, akik kiábrándultak a társadalmi aktivitásból és a minket körülvevő igazságtalan, félelemkeltő és elnyomó rendszerből.

Egyezségkötéssel zárult a Civil Művek HírTV ellen indított eljárása az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt. Az egyesület azért panaszolta be a médiacéget, mert 2014-ben megtagadták a Meleg férfiak, hideg diktatúrák c. készülő könyv és dokumentumfilm interjúalanyokat kereső felhívásának közzétételét. A HírTV most vállalta: háromszor levetíti a díjnyertes dokumentumfilmet, első alkalommal az idei Pride-héten.

Budapest Pride 2017 Házirend

A felvonuláshoz csatlakozhat bárki, aki egyetért a Budapest Pride céljával és eszmeiségével és minden helyzetben erőszakmentesen és békésen viselkedik.

Arra kérünk, hogy ne ülj fel semmilyen provokációnak, ha bármi ilyennel találkozol, szólj egy menetkísérőnek.

Július 8-án az alábbi útvonalakon tudjátok majd megközelíteni a Kossuth teret. A 2-es metró délután 14:00-tól nem áll meg majd a Kossuth tér megállóban. Beengedés a képen megjelölt pontok lesz, délután 15:00-tól. A felvonulás 16:00-kor indul.

Találkozunk holnap, álljunk ki együtt a szabadságunkért!