Labrisz Leszbikus Egyesület

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i18n_book_navigation_set_breadcrumb() függvényben (/chroot/home/lmbtszov/lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/i18n_book_navigation/i18n_book_navigation.module 212 sor).
Levelezési cím: 
1395 Budapest, Pf. 408.
Telefon: 
(30) 295 5415
Alapítás éve: 
1999
E-mail: 

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline_uncropped" wf_settings-igazitas="jobb" wf_cache="1514510565" wf_entity_id="197" wf_entity_type="node"]

Magyarország első és eddig egyetlen leszbikus szervezeteként olyan társadalom létrejöttén dolgoznak, ahol a nőknek lehetőségük van szabadon megválasztani partnerüket, életformájukat, és félelem nélkül megélni és felvállalni identitásukat életük minden területén. Az egyesület azért jött létre, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a nők szexuális kisebbségeinek hátrányos megkülönböztetésére, és oldjon az előítéleteken, sztereotípiákon. Az egyesület legfontosabb célja a leszbikus és biszexuális nők önelfogadásának és láthatóságának erősítése és a szélesebb társadalommal való dialógus nyilvános vitákon, személyes beszélgetéseken, kiadványokon, ismeretterjesztésen és az egyesület iskolai programján keresztül. Feladatuknak tartják a leszbikus kultúra feltárását, ápolását és megismertetését is.