Kulcsszavak

As we learned from the news – since of course, no advance notification was given by the government – on the 22nd of October 2020, Hungary, the United States, Brazil, Egypt, Indonesia, and Uganda have formed an anti-abortion coalition. The so-called Geneva “Consensus” Declaration was signed by a further 26 states, the majority of which are oppressive, authoritarian regimes.

Az alapjogi biztos fellépését várják civilek, mert alapjogokat sértő gyűlöletkeltésbe torkollott a társadalom perifériáján lévő csoportokat bemutató mesekönyv körüli vita.

Nem akarmilyen fesztiválon vagyunk túl: idén ünnepeltük ugyanis a 25. jubileumi Budapest Pride Fesztivált, ami a koronavírus-járvány miatt ugyan a szokásos egy hónap helyett tíz naposra rövidült, ám így is megannyi izgalmas programot kínált. Számtalan kulturális és zenei fesztivál maradt el 2020-ban a pandémia miatt, ezért rettenetesen örülünk annak, hogy az LMBTQ közösségnek nem kellett lemondania a Budapest Pride Fesztiválról.

Az ombudsmanhoz fordult nyolc civil szervezet amiatt, hogy a „Meseország Mindenkié” című könyv körül kirobbant vita homofób állami gyűlöletkeltéssé alakult.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Orbán gyűlöletkeltő szavai miatt ombudsmanhoz fordult nyolc szervezet