Kulcsszavak

Mit tegyek, ha meleg a diákom?
Hogyan segíthetek, ha hozzám fordul segítségért?
Mit tehetek, ha bullyingot, zaklatást tapasztalok iskolában vagy más közösségi térben?

A célcsoport
Várunk minden olyan pedagógust (gyermekvédelmi szakembert, osztályfőnököt, igazgatót, iskolai fejlesztő pedagógust, pszichológust, orvost, védőnőt, szociális szakembert vagy hallgatót), aki többet szeretne tudni egy sokáig tabunak nyilvánított témáról. Ezeken a szakokon felsőoktatásban tanulók jelentkezését is várjuk.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet szakmai munkatárs feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

Idén 7. éve hirdetjük meg pályázatunkat annak érdekében, hogy az ország különböző pontjairól, a nagyvárosoktól a legkisebb falvakig minél többen részt vehessenek a Budapest Pride Felvonuláson, anélkül, hogy a szállás és utazás költségein kellene aggódniuk. Szeretnénk idén is 40 pályázónak lehetőséget biztosítani, hogy két éjszakát tölthessenek el Budapesten, részt vehessenek az idei felvonuláson és megismerkedhessenek az aktivizmussal.

A 28. BUDAPEST PRIDE FELVONULÁS HIVATALOS AFTERPARTYJA
Jegyek: bit.ly/rainbowparty2023

Az idei felvonulás sem marad többhelyszínes, felszabadító, táncbarát after nélkül: ne menj haza - legfeljebb csak felfrissülni, átöltözni a legkedvencebb szettedbe, és felmarkolni a barátaidat -, tarts sokezredmagaddal a város ezerszínű LMBTQ bulijába, a Rainbow Partyra a Budapest Parkba!

Hogyan segíthetnek a kulcsfontosságú szakemberek a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak?

A gyűlölet-bűncselekmények globális problémát jelentenek, sajátos társadalmi, politikai és jogi kihívásokkal. A faj, nemzeti hovatartozás, bőrszín, vallás, szexuális irányultság, nemi identitás, nem vagy fogyatékosság miatti előítéletek motiválta erőszakos cselekmények a diszkrimináció súlyos formáinak minősülnek.

Kedves Alkotónők!
 

A Labrisz Leszbikus Egyesület 2023. október 13-15. között rendezi meg a 14. LIFT Fesztivált. Hagyományainkhoz híven idén is pályázatot hirdetünk irodalmi alkotásokra.